2019. november 20. szerda
Likefestoon / Aktuális / Medgyes továbbra is Gyulához tartozik

Medgyes továbbra is Gyulához tartozik

 A medgyesegyházi betegek továbbra is a gyulai Pándy Kálmán Kórház Rendelőintézetéhez tartoznak. Erről nemrégiben született meg az Országos Tisztiorvosi Hivatal döntése.

Mint arról korábban beszámoltunk, a medgyesegyházi lakosok kérése alapján az önkormányzat kezdeményezte, hogy járóbeteg szakellátás tekintetében továbbra is a gyulai Pándy Kálmán Kórházhoz tartozzanak, ne a mezőkovácsházi szakrendelőhöz. Mezőkovácsháza a szakrendelő európai uniós forrásból történt felújítása kapcsán „jött képbe”.

A mezőkovácsháziaknak a pályázatban megfelelő lakosságszámot kellett felmutatniuk, ezért a területbe bevonták Medgyesegyházát is. Amikor az előző testület tagjai elfogadták a fejlesztési programot, elmondásuk szerint nem tudtak arról, hogy a rendelőintézet pályázatában milyen feltételek szerepeltek.

A medgyesegyházi betegek továbbra is Gyula mellett tették le a voksot. Az önkormányzat kezdeményezésére az Országos Tisztiorvosi Hivatal hatósági eljárást indított az ügy kivizsgálására, aminek végeredménye, hogy helyt adtak a medgyesegyháziak kérésének, vagyis továbbra is a Gyulai Pándy Kálmán Kórházhoz tartoznak a szakellátás tekintetében.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.