2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Mától kézbesítik a megemelt nyugdíjat

Mától kézbesítik a megemelt nyugdíjat

A pénteki utalásokat követően november 15-től megkezdte a Magyar Posta a novemberi nyugdíjak kézbesítését, melyet prémiummal és kiegészítő emeléssel növelt meg a kormány. Novák Katalin államtitkár elmondása szerint Magyarország történetében először fizetnek nyugdíjprémiumot, amely a 3,5%-ot meghaladó gazdasági növekedésnek köszönhető.

Határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldték az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is. A jóváírás a pénzintézeteknél már november 10-én megtörtént, a nyugdíjasok számláján a pénzösszegek még azon a napon megjelentek – derült ki a Magyar Államkincstár beszámolójából.

Azoknak sem kell tovább várni, akik postai úton kapják a nyugdíjat, ugyanis mától kézbesítik a postások a prémiummal és a kiegészítő emeléssel megnövelt novemberi nyugdíjakat. A kifizetés 2 millió 750 ezer embert érint.

„Magyarország történetében először fizetnek nyugdíjprémiumot, amely a 3,5%-ot meghaladó gazdasági növekedésnek köszönhető. A prémium legfeljebb 12 ezer forint lehet, ezt az összeget mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja. Emellett ebben a hónapban kiegészítő emelés is jár, amely 125 ezer forintos nyugdíj esetén szintén 12 ezer forintot jelent” – mondta el a család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Novák Katalin tájékoztatása szerint a kormány úgy döntött, hogy nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltöttek jogosultak a prémiumra, hanem mindenki megkapja, aki nyugdíjszerű juttatásban részesül, hiszen a kormány anyagiakban is szeretné kifejezni az idősek iránti megbecsülését. Azon dolgoznak, hogy a nyugdíjasokkal kötött szövetség értelmében megőrizzék a nyugdíjak vásárlóértékét – tette hozzá.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.