2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Már benyújthatóak a pályázati kérelmek

Már benyújthatóak a pályázati kérelmek

Fűtéskorszerűsítésre lehet pályázni ma reggeltől az Otthon Melege Program keretében. Érdemes minél előbb benyújtani a kérelmeket, hiszen pályázni csak a forrás kimerüléséig lehet.

Mától, vagyis június 6. reggel 8 órától nyújthatóak be a pályázati kérelmek az Otthon Melege Program alprogramjának felhívására. A pályázat által gázkazánok és gázkonvektorok cseréje valósulhat meg a háztartásokban, de a meglévő fűtési rendszer korszerűsítésére, a radiátorok cseréjére, valamint a kémények felújítására, cseréjére is igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

A felhívásban foglaltak szerint egy pályázó maximum 700 ezer forint forrást igényelhet, a vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a beruházás teljes költségének 40 százalékát. A kérelmeket a pályázati portálon keresztül lehet benyújtani a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig.

A programra összesen mintegy 3,5 milliárd forintot különített el a kormány, az összegből lakóépületek, illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítés valósulhat meg.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.