2019. november 20. szerda
Likefestoon / Aktuális / Magasabb bérek, díjmentes képzések

Magasabb bérek, díjmentes képzések

Cél, hogy a családokban megszűnjön a nélkülözés, az elhanyagoltság és a veszélyeztetettség, ehhez viszont mindennemű segítséget meg kell adni – hangsúlyozza a térség országgyűlési képviselője. Öt éven belül átlagosan hatvan százalékkal emelkedik a szociális szféra munkavállalóinak bére, akik a díjmentes szakmai képzések lehetőségét is kihasználhatják, ezzel 20-30 ezer forintot megspórolva.

Öt éven belül – 2013. és 2018. között – átlagosan 60 százalékkal emelkedik a magyarországi szociális dolgozók bére, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők pedig akár 67-71 százalékos növekedést is tapasztalhatnak. A bérnövekedés folyamatos, egy kormányhatározat szerint a napokban januárig visszamenőleg megkapják a bérkiegészítést a diplomás szociális munkások, ez csaknem 4400 dolgozót érint, a célra mintegy 7,5 milliárd forintot különítettek el.

– A településvezetőkkel szeretnénk elérni, hogy Dél-Békésen minden gyermek a saját családjában nőhessen fel, ezt ne akadályozzák anyagi problémák. Célunk, hogy a családokban megszűnjön a nélkülözés, az elhanyagoltság és a veszélyeztetettség, ehhez viszont mindennemű segítséget meg kell adjunk a gyermekeknek és a családoknak, valamint a család- és gyermekjólét területén dolgozóknak is. A dél-békési járásban minden jogosult megkapta az emelt béreket januárig visszamenőleg, egyértelműen mindenkit jó érzéssel töltött el – emelte ki Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

A szociális dolgozók elismerését nemcsak a fizetések emelkedése tükrözi, hanem például a szociális munka napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása, valamint a továbbképzési programok díjmentessé tétele is.

– Nagy örömünkre szolgált már a garantált bérmegállapodás is, a közelmúltban hozott döntés pedig ezt tovább fokozta. Érezzük, hogy munkánk megbecsülésben részesül. Járásunk szociális dolgozói az ingyenes képzési lehetőséggel is élnek majd a közeljövőben, csaknem 20-30 ezer forintot spórolhat meg a dolgozó, miközben értékes tudással gyarapodik – nyilatkozta Kovalik Angéla, a Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A kormány tavaly már számos lépést tett a szociális szféra hatékonyabbá tétele érdekében, hiszen átalakult a gyermekjóléti rendszer, megnégyszereződtek hazánkban a gyermekjóléti központok, sőt, a gyermekvédelmi jelzőrendszer is erősebb lett.

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.