2018. december 13. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Magabiztos győzelem – Dobogón a csapat

Magabiztos győzelem – Dobogón a csapat

Érvényesítette az ONKC felnőtt csapata a papírformát a sereghajtó Gyömrő ellen vasárnap este. Döcögős kezdés után fokozatosan rázódott bele a csapat a mérkőzésbe és aratott nagykülönbségű győzelmet.

Nem kezdte jól a találkozót az orosházi kézilabdacsapat, kissé dekoncentrált volt a társaság. Az ellenfél kapusa, Tanács Réka megnehezítette a támadók dolgát, míg védelemben sem remekeltek az orosházi játékosok (8. perc 3-3), de szerencsére nem tartott sokáig ez az állapot, egyre jobban felpörgették a tempót Som Ildikóék, sőt, a lövések pontossága is javult, így tettek szert az ötgólos előnyre (15. perc 10-5). A vendég vezetőedző ekkor próbálta rendezni a sorait, kevés sikerrel, hiszen egyre nőtt a távolság a két gárda között. Nem sokkal az első játékrész vége előtt, a szép számmal kilátogató közönség rá is számolhatott a gyömrőiekre (27.perc 19-9). A félidőben is így mehettek pihenőre a felek.

A második játékrész elején sokkal jobban kezdtek a dél-békésiek, Makai Veronika, most is jó formában védett, míg támadásban többen is jeleskedtek ezen az estén. Tóth Sára átlövésekből, Som Ildikó gyors betörésekből, míg Hatala Virág – tőle szokatlan poszton – a jobbszélről szerezte sorra a gólokat (40. perc 28-13). Kevés játékos állt Papp László rendelkezésére, hiszen többen sérülésekkel küszködnek, de mindenkinek játéklehetőséget biztosított a vezetőedzők. Az ellenfél dicséretesen küzdött, tartották a különbséget, leginkább szélsőjük Háfra Luca révén érték el mindezt (51. perc 31-15). Az utolsó percekben teljesen megérdemelten zúgott a “szép volt csajok” rigmus a lelátóról. Végül Tóth Sára alakította a ki a 42-27-es végeredményt.

OXXO Energy Orosházi NKC – Gyömrői VSK 42-27 (20-10)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés. Orosháza, Eötvös-csarnok, 200 néző.
Orosháza: Makai 1 – Zvolenszky 1, HATALA 5, SOM 8, Tobak 3, Takács F. 2, ANTAL 8. Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), Székesi 2, TÓTH S. 9 (2), Kamuti 3. Vezetőedző: Papp László.
Gyömrő legjobb dobói: Nagy L. 11, Háfra 8
Kiállítások: 6 ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 0.

 Az elején fegyelmezetlenségünkkel meccsben tartottuk ellenfelünket. Ezután fokozatosan felőröltük ellenfelünket, annak ellenére is, hogy rövidebb volt a kispadunk a sérülések miatt – értékelt az Orosházi Női Kézilabda Club vezetőedzője.

Ez a siker azt jelenti, hogy nyolc ponttal a tabella harmadik fokára zárkózott fel a térségi csapat, melynek tagjaira jövő héten már egy nehezebb találkozó vár, a Kézilabda Szeged SE lesz az ellenfél.

Forrása: onkc.hu

Fotó :Tóth Emese

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.