2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Ma reggeltől pályázhatunk a konvektorcsere-programra

Ma reggeltől pályázhatunk a konvektorcsere-programra

A dél-alföldi régióban, így Dél-Békésben is ma reggel 8 órától nyílt meg a lehetőség a konvektorcsere-program pályázatának beadására. Az Otthon Melege Program most induló alprogramjában új gázkonvektorok felszereléséhez nyerhető el legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatás.

Ahogy arról korábban hírt adtunk a pályázati lehetőség régiónként eltérő időpontokban nyílik meg, elsőként 2017. szeptember 21-étől a budapesti és Pest megyei magánszemélyek előtt. A dél-alföldi régió, így a dél-békési lakosság előtt ma reggel 8 órakor nyílt meg a pályázat beadásának lehetősége, melyet a https://konvektor2017.nfsi.hu/ oldalon tehetnek meg.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez. – írja a kormany.hu.

Az alprogram 1,5 milliárd forint keretösszegű, ezért érdemes minél hamarabb benyújtani a pályázatot, hiszen hasonló lehetőségeknél szinte pillanatok alatt kimerül az erre biztosított keret.

A csere során felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

A program 2014 szeptemberében indult, melynek köszönhetőn azóta már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.