2020. január 28. kedd
Likefestoon / Aktuális / Lövészetből kiválóak a Kozma diákjai

Lövészetből kiválóak a Kozma diákjai

18 négyfős csapat érkezett a rendészeti versenyre Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, térségünkből a mezőhegyesi szakképző fiataljai utaztak el a versenyre, hogy bizonyítsák rátermettségüket. Sikerült.

Szombaton rendezték meg a II. Országos Középiskolai Rendészeti Regionális Csapatversenyét a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium Bajai úti objektumában, ahol a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium csapata is „ringbe szállt”. Kétezer méteres futás, lövészet, akadálypálya, távolugrás, katasztrófavédelmi gyakorlat, és egy büntetés-végrehajtási intézményben lévő cella rendbetétele volt a fiatalom feladata, akiknek általános műveltségi kérdésekre is választ kellett adni.

Fekete Tamás, Pintér Norbert, Licska Andor és Tóth Márk derekasan helyt állt, sőt, lövészetből a legjobb lett a dél-békési csapat. Egy próbalövés után öt perc alatt öt célpontot kellett eltalálniuk a fiúknak, akik 12 pontot zsebeltek be.

A március 10-ei verseny célja volt a rendészeti képzést folytató középiskolák tanulóiban az elhivatottság elmélyítése, valamint az, hogy tiszta jövőképet fessenek eléjük, ezzel felhívva figyelmüket a rendvédelmi tanulmányok folytatásának jelentőségére. Emellett kiváló alkalom volt a tehetségek kiválasztására, illetve a csapatszellem, az összetartozás érzésének erősítésére.

Fotók forrása: Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.