2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Libák gágogása, Mártonok köszöntése, diákok vetélkedése

Libák gágogása, Mártonok köszöntése, diákok vetélkedése

Nagy népszerűségnek örvendett idén is az almáskamarásiak Márton Napi Vigassága, melyet ezúttal november 10-én rendeztek meg. Volt libazsíros kenyér, tábortűz, forralt bor, német nemzetiségi műsor, sőt, a falu libái is pódiumra léptek.

Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik – tartja a mondás. Almáskamaráson már biztosan nem maradnak éhen, hiszen német nemzetiségi hagyományaiknak megélése jegyében idén tizedik alkalommal rendezte meg Márton Napi Vigasságát az Almáskamarási Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Almáskamarás Község Önkormányzata.

A program az általános iskolában kezdődött november 10-én, a nebulóknak német nyelvi vetélkedőt rendeztek, a téma egyértelműen Szent Márton napja volt. Az intézmény beszámolója szerint öt település csapata mérte össze tudását.

Ezt követte a méltán híres lampionos felvonulás, melyre ismét több száz érdeklődő érkezett, nemcsak helyiek, hanem a környező településről is voltak látogatók. Az emelkedett hangulatról a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar gondoskodott.

Hosszú sor kígyózott egészen az iskolától a sportpályáig, ahol tábortűz fénye várta a felvonulókat. A helyszínen a diákok német nemzetiségi műsorral léptek színpadra, a szervezők köszöntötték a Mártonokat, míg az eseményt a libák gágogása színesítette.

Ahogyan írtuk, senki sem maradt éhen, a szervezők jóvoltából libazsíros kenyérrel, forralt borral és teával tölthették meg a bendőket a jelenlévők. Az est folytatásában a hangulatról Szakál József gondoskodott, akinek sváb-egyvelegére jót mulattak a résztvevők.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.