2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Lezárt ügy – Magukra hagyta a kutyáit

Lezárt ügy – Magukra hagyta a kutyáit

Állatkínzás gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy férfi ellen, mert miután elköltözött Battonyáról, a háza udvarán hagyta kutyáit. Senkit nem bízott meg azzal, hogy gondozza őket.

Nyolc kutyát hagyott egy férfi egy ház udvarán, Battonyán. Elköltözött egy másik településre és senkit nem bízott meg azzal, hogy gondozza az ebeket. A helyi állatvédők elnöke augusztus 17-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a szomszédok jelezték neki, négy kutya már elpusztult az udvaron. Az életben maradt kutyák közül két kölyköt az állatvédő el tudott vinni, mert kibújtak az utcára. Az udvaron maradt két ebet pedig a kerítésen át próbálta etetni, itatni. A férfi kihallgatásán elismerte, hogy nem gondoskodott megfelelően a kutyákról. Miután elköltözött, pár hét után egy nőnek adott ugyan kulcsot a ház kapujához, de nem beszélte meg vele, hogy gondoskodjon az állatokról, nem is adott neki erre pénzt. Később, amikor megtudta, hogy az állatvédők elnöke próbál segíteni a kutyákon, nem kereste fel a nőt, nem engedte be őt az udvarra, hogy elvihesse a másik két kutyát.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a magyarbombegyházi férfit állatkínzás vétség elkövetésével gyanúsítja. A december 12-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította a Battonyai Járási Ügyészségre. – tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatásából.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.