2019. június 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Legyen boldogabb 100 gyermek karácsonya Dél-Békésben!

Legyen boldogabb 100 gyermek karácsonya Dél-Békésben!

Ismét meghirdette cipősdobozos akcióját a szeretet ünnepéhez közeledve a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, célja nem más, mint legalább száz, nehéz sorsú gyermek karácsonyát boldogabbá tenni a hátrányos helyzetű térségben. Adományokat várnak, hogy ott is ajándék kerülhessen a fa alá, ahol arra egyébként nincs lehetőség. A kezdeményezés mellé állt több neves sportoló is.

Nap, mint nap látjuk, egy-egy, számunkra sokszor apróságnak tűnő dolog milyen nagy örömöt nyújthat, hogyan teheti szebbé egy gyermek napját, csalhat mosolyt az arcokra, ezért a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány (DBMTKA) a korábbi évek hagyományaihoz híven idén is cipősdobozos akciót hirdet „Legyen boldogabb 100 gyermek karácsonya Dél-Békésben!” címmel. Cél, a Mezőkovácsházi és az Orosházi járásban élő, nehéz sorsú gyermekek karácsonyának boldoggá varázsolása.

A kezdeményezéshez csatlakozott Szél Anna, Európa-bajnok birkózó, Homonnai Luca, kajak-kenu ifjúsági világbajnok, valamint ifj. Zsiga Zsolt, profi világbajnok karatés is. Elmondásuk szerint fontosnak tartják, hogy egy jó ügy mellé álljanak és varázslatossá tegyék az ünnepet a dél-békési gyermekek számára, hiszen úgy vélik, a karácsony csodája abban rejlik, hogy szertettel adunk és cserébe semmit sem kérünk. Az alapítvány önkénteseihez csatlakozva gyűjtötték az adományokat a X. Nemzetközi Sportbálon, ahová több tucatnyi ajándék érkezett, azonban további felajánlásokra van szükség a cél elérése érdekében.

Dél-Békésben sok olyan gyermek él, akiknek csak az érző, jólelkű személyek által felajánlott, és a DBMTKA által célba juttatott cipősdobozba zárt ajándék kerülhet a fa alá a szeretet ünnepén. Az alapítvány arra kéri ezért a térségben, megyében élőket, hogy támogassák a jótékonysági akciót egy-egy cipősdobozos ajándékcsomaggal, hogy minél több gyermeket tehessenek boldoggá decemberben.

Fontos, hogy aki cipősdobozt készít, képzeljen maga elé egy kislányt, vagy kisfiút és „személyre szóló” ajándékot készítsen. Hogyan? Nem kell mást tenni, csupán megtölteni egy cipősdobozt hasznos ajándékokkal, a csomagra ráírni, hány éves gyermeknek, illetve fiúnak vagy lánynak szánja.

Az összeállított adományokat a dél-békési alapítvány irodájába – 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 21/a – kell eljuttatni december 15-ig. Az önkéntesek minden hétköznap 8 és 16 óra között várják a csomagokat – áll a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.