2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / Látni vagy nem látni?

Látni vagy nem látni?

Embertársaink egy részének sajnos az utóbbi lehetőség jutott, ami a hivatali ügyintézés során is nehézséget jelenthet. Hogy miket, azt Fülöpné Sipos Erika a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének elnöke és sorstársai mutatták meg az Orosházi Járási Hivatal ügyintézőinek.

Elnök asszony és két sorstársa előre egyeztetett időpontban tartott ún. „érzékenyítő tréninget” az orosházi kormányablakban. A bemutatkozás után mintegy „bemelegítésként” a hivatali dolgozók szemeit bekötötték és különböző tárgyakat adtak kezeikbe, majd fel kellett ismerniük azokat. Ezt követően egy eltakart szemű ügyintézőt egy kollégája körbevezette a Kormányablakban.

„Ijesztő volt megélni” – emlékeznek vissza.

Bizony, egy olyan természetesnek tűnő felhívás, mint „foglaljon helyet”, egy vak vagy gyengén látó számára idegen környezetben megoldandó feladatként jelentkezik. Az ehhez hasonló, a látók számára magától értetődő gesztusok „átélése” után a hivatal munkatársai szemléletesnek, tanulságosnak ítélték meg a foglalkozást, más szemmel néznek egy vak vagy gyengén látó ügyintézés közbeni nehézségeire – számolt be a bekesijarasok.hu oldalon a hivatal.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.