2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Kozmás tanuló nyerte az aranyat

Kozmás tanuló nyerte az aranyat

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával a nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét, Lovasterápiás Versenyét Fóton. Eszéki István, Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulója a dobogó legfelsőbb fokán végzett.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 4

Szeptember 22-24. között zajlott a Magyar Lovasterápia Szövetség nagy hagyományokra visszanyúló megmérettetése. Idén már tizenharmadik alkalommal rendezték meg a versenyt, amelyre 174 versenyző nevezett az ország különböző pontjairól.

A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek a hagyományokhoz híven önállóan lovagolnak ügyességi pályán, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen 4 fős csapatok versenyeztek egymással vezetett lovon. A gyerekeknek játékos feladatokat kellett lóháton megoldaniuk. – írja az iskola beszámolójában.

A háromnapos esemény célja a lovasterápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

A Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola 9. 1. G osztályos diákja, Eszéki István is részt vett a versenyen, nem kis sikerrel. Kiváló teljesítménye alapján István a dobogó legfelsőbb fokára állhatott.

István csapatban is kitett magárét, a Jámbor Vilmos Emlékverseny A/3 -3 fordulóban 2. helyezés ért el társaival.

Összesített csapatversenyben 6. helyezést ért el a mezőhegyesi NÓNILÓ csapat.

Fotó: Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.