2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / “Közlekedik a család” Békés megyében is

“Közlekedik a család” Békés megyében is

Interneten és a verseny napján, a békéscsabai helyszínen is lehet jelentkezni a népszerű vetélkedőre. A családok mellett az iskolák is nyerhetnek.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt. Békés megyében április 14-én lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat. A szervezők a békéscsabai Škoda márkakereskedésben, a Szarvasi út 74. szám alatt közlekedéssel kapcsolatos, játékos és tanulságos feladatokkal várják majd az érdeklődőket. A kiírás szerint a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a versenyben. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel. A megmérettetésen a közlekedési szabályokra, az elsősegélynyújtásra és a rendőri karjelzésekre vonatkozó kérdések, gyakorlati feladatok is lesznek.

A versenyen legjobban teljesítő család képviseli majd megyénket az országos döntőn, amelyet június 23-án és 24-én, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendez az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság. A fődíj egy Škoda Rapid Family személygépkocsi. A „Közlekedik a család” vetélkedőre előzetesen, a program weboldalán lehet regisztrálni, de a szervezők április 14-én, 9 órától a helyszínen is fogadják a jelentkezéseket. A rendezvény 13 óráig tart, a feladatok körülbelül másfél óra alatt teljesíthetőek. Bővebb információ a 30/ 418-8229-es telefonszámon kérhető.

A verseny meghirdetői a rendezvény keretén belül nem csak a családokat szeretnék díjazni. Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság a 6 és 17 év közötti gyermekeket, fiatalokat oktató iskoláknak pályázatot hirdet. Azoknak az oktatási intézményeknek, amelyeknek képviseletében a legtöbb család vesz részt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő idei területi fordulójában, összesen 900 ezer forint értékű tan- és sportszert ajánlott fel. Az első helyezett intézmény 500 ezer, a második 300 ezer, a harmadik iskola pedig 100 ezer forint értékű ajándékot kap.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is internetes játékra invitálja az érdeklődőket. Ennek keretében 2018. április 30. és 2018. június 3. között öt fordulóban lehet közlekedésbiztonsági kérdésekre válaszolni. A családok üzemanyag utalványt, ŠKODA illetve ORFK-OBB ajándékcsomagot nyerhetnek. A játék végén a legjobban teljesítők között pedig kisorsolnak egy egyhetes tesztvezetési lehetőséget – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.