2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Középpontban a keresztényi értékek

Középpontban a keresztényi értékek

Örömtelivé tenni a magányosan élő dél-békésiek ünnepét, mindennapjait egy-egy gyermeki alkotással, ugyanakkor a fiatalok figyelmét a keresztényi értékekre irányítani – ezek a fő céljai annak a hét éve zajló Adventi Rajz- és Szépírópályázatnak, melynek legutóbbi felhívásra több mint 2600 gyermek nevezett mintegy 7 ezer alkotással Dél-Békés egyházi és állami fenntartású oktatási intézményeiből.

A Simonka György országgyűlési képviselő által életre hívott, a kiíró mellett dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök és Bánki András tankerületi igazgató védnökségével megvalósult pályázat 57 díjazott és 27 különdíjas alkotását bemutató kiállítás-sorozat a tótkomlósi kormányablakban március 26-áig látható, ezt követően Battonyán tekinthetjük meg a rajzokat és szépírásokat.

Színt és vidámságot hozott a hivatal életébe a tárlat, az itt dolgozók mindennapjait örömtelivé, míg az ügyfelek várakozási idejét tartalmasabbá teszi a kiállítás – így összegzett Lustyikné dr. Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője a tótkomlósi tárlat kapcsán, míg dr. Garay Rita, Tótkomlós polgármestere példaértékű kezdeményezésnek nevezte a felhívást.

– Egyre több közösség jelentkezik a kiírásra, melynek sokszínű, kreatív rajzai és szépírásai azokhoz a dél-békési idősekhez jutottak el, akik egyedül töltötték az ünnepeket. Lehetséges, hogy többeknek ez volt az egyetlen karácsonyi ajándékuk – emelte ki Tótkomlós településvezetője.

– Hosszú évek, sok ember elkötelezettsége és munkája, több köztiszteletben álló támogató, több ezer gyermek alkotása, sok-sok idős ember mosolya van ebben a programban már hetedik éve. Bízom abban, hogy a négyállomásos kiállítás-sorozatunk érzékelteti az érdeklődőknek azt a jó szándékot, azt a tenni akarást, amely minden résztvevőt jellemez – emeli ki Simonka György ötletgazda hozzátéve, a hagyományt folytatni szeretnék, és nyolcadik alkalommal is meghirdetni a keresztényi értékeket középpontba helyező dél-békési pályázatot.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.