2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / Körúti színház Mezőkovácsházán

Körúti színház Mezőkovácsházán

A kultúrát kedvelőknek hamarosan egy igazi színpadi komédiában lehet része, hiszen a Körúti Színház  április 10-én, pénteken a mezőkovácsházi Művelődési Központban 19 órától mutatja be „A vén bakancsos és a fia, a huszár” című előadását, Szigeti József rendezésében.

A Shakespeare-i vígjátékokat idéző történetben van szerelem, ármány, féltékenység, kapzsiság, emberi lelemény és butaság, rengeteg humor, egyszóval minden, ami egy kiváló színházi estéhez kell.

„A vén bakancsos és a fia, a huszár” című darab a „Piros bugyelláris” sikerén felbuzdulva jött létre. Az újabb népszínmű átirat, nem olyan harsány, mint eredetije, a történet is kissé bonyolultabb és persze van benne áthallás a mai valóságba. A rengeteg nevetést Beleznay Endre személye garantálja. A szereposztásban továbbá találkozhatnak Lipták Péterrel, Endrei Líviával, Kozel Dániellel, Pecsenyiczki Balázzsal, Oroszi Tamással, Karaivanov Lillával, Raczkó Tamással, Lehel Katalinnal, Placskó Emesével és Kiss Edinával.

A társulat valójában egy budapesti magánszínház, amely 2004-ben alakult, de e nevét csak 2005-től viseli. Repertoárjukon prózai vígjátékok, operettek, zenés darabok és musical-vígjátékok szerepelnek.

A magánvállalkozásnak indult színház hamar megtalálta helyét Pesten, először a Stefánián kezdték játszani darabjaikat rendszeresen, miközben járták az ország településeit. 2005-től a Körúti Színház már mint vígjátéki színház költözött be a Gutenberg Művelődési Házba. Innen is kapta nevét, és itt született meg maga a színház logója is.

Kálmán-Pócsik Judit

kép

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.