2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Könyvtárfrissítés – Vásár a régi könyvekből

Könyvtárfrissítés – Vásár a régi könyvekből

Az újaknak helye legyen, az olvasók könnyebben válogathassanak – Leginkább ezekkel a célkitűzésekkel válnak meg párszáz kötettől Battonyán.

A Battonyai Városi Könyvtárban hétről-hétre értékes programokkal várják az olvasókat, érdeklődőket, azonban ezúttal rendkívüli eseménnyel örvendeztetik meg a város lakóit.

– A nyár során szelektálást végeztünk az intézményben, felfrissítettük a könyvállományt. Sajnos az idő a kötetek felett is eljár, besárgulnak, kopottá válnak, szakadoznak. Nem egy olyan könyvünk van, ami kézről-kézre járt az évek alatt, és ez megviselte azt, a kedvencek könyvekből újat szereztünk be, így a régiektől megválunk. Persze akad olyan is, amelyből több példányunk is van, a „felesleges” mennyiséget, illetve azokat a könyveket is vásárra visszük, amelyek nagyon ritkán olvasottak – osztotta meg a részleteket a könyvtár vezetője hozzátéve, bár könyvtáruk igen méretes, mégis kinőtték az épületet.

Palkó Lajosné hírportálunknak elmondta, a könyvtárrendezésre azért volt szükség, mert a polcok zsúfoltak voltak, sokszor ez nehézséget okozott az olvasóknak a válogatás során, más esetben pedig mindenki szívesebben veszi kézbe az új könyveket, legyen az felnőtt vagy gyerek.

A leselejtezett könyvek javát a helyi iskoláknak, óvodáknak ajándékozzák, a fennmaradókat pedig a könyvtárba betérők között értékesítik szeptember 6. és 15. között, egy képletes összegért bárki válogathat, így némi bevételhez jut a könyvtár. Az összegyűlt pénzt az intézményre fordítják.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.