2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Könyvkihívások – olvass és nyerj!

Könyvkihívások – olvass és nyerj!

A Szeretlek Magyarország elindította az év könyvkihívását, de az orosházi városi könyvtár is olvasásra buzdít saját kihívásával. A résztvevők nemcsak ajándékokkal, hanem sok-sok élménnyel is gazdagodhatnak.

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár február elején hirdette ki kihívását, melynek teljesítéséhez könyvtári beiratkozás és 10 új könyv elolvasása szükséges. A könyvtár 2014-ben számos új könyvvel bővíthette kínálatát, köztük a fiatalok által kedvelt „piros pöttyös” regényekkel, de megtalálhatók felnőtteknek szóló, világi- és magyar irodalmat képviselő művek is.

A kihíváshoz legalább tíz könyv elolvasása szükséges a „2015 – a könyves kihívás!” polcról. Külön benevezés nem szükséges, bárki automatikusan részt vesz benne, ha ezek közül a könyvek közül választ. A kihívást sikerrel teljesítők között az év végén sorsolnak ki jutalmakat.

A Szeretlek Magyarország az év elején indította nagyszabású kihívását, melyhez 50 könyv elolvasása szükséges egy év alatt. A program igen nagy népszerűségnek örvend, a könyvkihívás.hu oldalt elözönlötték a lelkes könyvmolyok.

konyv1

Ötven különböző kategóriában várják az olvasásokat egész évben, melyek között megtalálhatók a romantikus könyvek, az idei könyvek, azok, amelyek címében számjegyek szerepelnek, vagy melyek szereplői nem emberek. Az izgalmas kategóriák könyvei közül segít választani az online felület, ahol regisztráció után dokumentálhatjuk és nyomon követhetjük olvasásainkat.

Annak, akinek túl nagy falat lenne az évi 50 – heti egy – könyv, elindítottak egy 25-ös és egy havi 4 könyves kihívást is.

A program fő támogatja, a Kossuth Kiadó jóvoltából értékes nyereményekhez is juthatnak a kihívást teljesítői. A havi kihívást választók között értékes könyveket, a 25 könyves kihívást teljesítők között 50 ezer forintos, az 50-es kihívást teljesítők között pedig 100 ezer forintos könyvutalványt sorsolnak ki. Jelentkezni a könyvkihívás.hu oldalon lehet. Olvasásra fel!

Nagy Mária

Fotó: illusztráció, konyvkihivas.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.