2019. május 23. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / KOMATÁL

KOMATÁL

norway grantA ROMÁNSÁG HAGYOMÁNYAIÉRT ÉS JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLETnorvég 2

5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 25. sz.
NCTA-2013-2982-C KOMATÁL projekt
www.norvegcivilalap.hu

Egyesületünk örömmel ad hírt róla, hogy 7923,24 EUR összegű, egyszeri, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert a Norvég Civil Alaptól Szervezet- és közösségfejlesztés témakörben – tájékoztattata portálunkat Sütő Mária Márta, A Románság Hagyományaiért és Jövőjéért Egyesület elnöke, aki egyben koordinátora is a programnak.
Az NCTA végleges támogatási döntése még a nyáron megszületett, pályázni április 29-i határidővel lehetett 7 témakörben. Az országban összesen 1029 pályázatot adtak be, melyekből 105 kapott támogatást a Jóváhagyó Testület, az egyes témakörökben összehívott Bíráló Bizottságok javaslata alapján. Békés megyében mindössze 3 beadvány kapott zöld utat és külön öröm, hogy ebből térségünkben, Végegyházán fut még egy projekt, a harmadik, pedig a megyeszékhelyen.
Nálunk az idén szeptembertől, 2014. áprilisig tart majd a KOMATÁL névre keresztelt program, melynek célja a nyitottabb, hosszú távú társadalmi együttműködés érdekében egy települési Civil Kerekasztal létrehozása, működtetése Medgyesegyházán, tagságaink gyakoribb találkozása, több szervezetben lévő civil tagságra való ösztönzés.
Mindezek megvalósítására az elnyert forrás lehetővé teszi, hogy szervezetfejlesztő programokat kínáljunk, mint műhelymunka, tapasztalatcsere, külföldi csapatépítő tréning, speciális tanácsadás civil szervezetek vezetőinek, szupervízió. A támogatási szerződést a napokban megkötöttük, a forrás első része meg is érkezett a számlánkra.
Párhuzamosan a megvalósítást is megkezdtük, már túl vagyunk egy érzékenyítő tréningen és egy műhelymunkán. Októberben csapatépítő tréningre készülünk.
A projektnek értékteremtő ereje sokszínű szereplői által lesz, hiszen valós és széles körű közösségi összefogás történik 8 hónapon keresztül.

norvég 6 norvég 5 norvég 4 norvég 3

 autonomia

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.