2018. szeptember 18. kedd
Likefestoon / Aktuális / Kodolányi: Partnerség az értelmiségiek helyben tartásáért

Kodolányi: Partnerség az értelmiségiek helyben tartásáért

Szívesen foglalkoztatna motivált, de még tanulmányait végző hallgatókat? Akkor keresse az orosházi Kodolányi János Főiskolát, hiszen gyakorlati helyet keresnek, cserébe pedig képzett, a cég profiljára formálható munkaerőt adnak.

Partnerségre hívja az orosházi székhelyű Kodolányi János Főiskola a dél-békési vállalkozókat. Az intézményben évek óta duális képzés működik emberi erőforrások, gazdálkodás és menedzsment, szociális munkás, illetve turizmus-vendéglátás szakon, azonban az oktatás gyakorlatorientáltsága érdekében most gyakorlati helyeket keresnek a hallgatóknak itt, helyben. Ez számos előnnyel jár mind a hallgatóknak, mind pedig a vállalkozóknak.

– A Kodolányi János Főiskola egyik küldetése, hogy megakadályozza az értelmiségi fiatalok elvándorlását Dél-Békésből. Úgy véljük, ennek egyik módja, ha lehetőséget adunk számukra a versenyszférában történő munkavégzésre a felsőoktatási tanulmányaik mellett. Ha az érettségizettek helyben tanulnak, és itt megtalálják a számításukat, akkor kisebb a lehetőség, hogy később elhagyják a térséget. Emellett a cégvezetőnek segítségére lesz egy olyan korszerű ismeretekkel rendelkező fiatal, aki tudásával felfrissíti a vállalkozás működését – emelte ki hírportálunknak Dr. Malatyinszki Szilárd központi székhelyigazgató.

Október 18-ig várják a jelentkező cégeket, akik a partnerség által képzett szakemberhez jutnak, emellett a hallgatók pénzt termelnek a vállalkozásnak, sőt, megszerzett tudásukat a cég profiljára formálhatják, ezzel újabb előnyhöz juttatva a céget. A diákoknak szintén hasznos, ha kihasználják a gyakorlati helyet, hiszen tanulás közben fizetéshez jutnak, gyakorlatot szerezhetnek, és helyben dolgozhatnak, sőt, például szakdolgozatuk elkészítésében is segítségükre lehetnek a vállalkozók.

Az érdeklődők számára bővebb tájékoztatást Radics Orsolya ad a radics.orsolya@kodolanyi.hu email címen, vagy munkaidőben a 06-30-205-1614-es telefonszámon.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.