2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Kitartással és a sport iránti alázattal minden elérhető

Kitartással és a sport iránti alázattal minden elérhető

Vallja ezt Makhajda Bence, a kovácsházi középiskola tanulója, aki idén immáron negyedike esztendeje vett részt és teljesítette a Spar Budapest Maratont. A tizedikes sportoló azt mondja, bár életének jelentős része a mindennapi sport, mégis küzdelmes út volt számára a fővárosi.

Makhajda Bence évek óta a sportnak él, számos versenyen bizonyított már, sőt, a napokban bebizonyította egy mezőkovácsházi srác is ott lehet a legjobbak között egy országos rendezvényen. Remek időben, Budapest legszebb épületei között teljesítette – a korábbi évekhez képest eltérő hosszúságú – harminc kilométeres távot, melyre segítség nélkül, önmagától készült fel.

Az elért 2 óra 35 perces teljesítési időt azonban árnyalta, hogy fél-távtól izomgörcsök kínozták, sőt, a cél előtt alig 50 méterrel összeesett a fájdalomtól. Bence azt mondja, úgy érezte hiába látja a célt és tett meg mindent, hogy ott lehessen, nem lesz képes befutni a célba. A sport szellemét mutatja azonban, hogy egy ismeretlen futótárs, azonnal a fiatal segítségére sietett.

– A nem várt segítség és a közönség szurkolása segített át a célvonalon. Elképesztő érzés volt hallani, amint a szurkolók azt kiabálják: „Állj fel! Meg tudod csinálni!”. Csak ez járt a fejemben, hisz tudtam, képes vagyok rá. Bár sírni tudtam volna a fájdalomtól, de felálltam és összeszorított foggal befutottam a célba – részletezte a történteket a Hunyadi János Középiskola tizedik osztályos tanulója.

Bencét tehát elszántsága a fájdalom ellenére is képes volt a célig vinni a Spar Budapest Maratonon.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.