2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Kezdődhet a játék a kevermesi játszótéren

Kezdődhet a játék a kevermesi játszótéren

Végre birtokukba vehetik a fiatalok Kevermes új játszóterét. A vadonatúj teret ugyan már korábban átadták, azonban szinte azonnal építési területté is vált, mivel idő közben megkezdődött a víztorony rekonstrukciója.

A kevermesieknek régi álma volt a játszótér, hiszen korábban nem volt alkalmas terület a településen, ahol a gyerekek biztonságos körülmények között játszhattak volna. Az önkormányzat Leader pályázaton közel 5 millió forint támogatást nyert, önerőként pedig az ÁFA összegét kellett biztosítania.

Hét játszóelemet helyeztek ki: mászófalat, mászóvárat, homokozót, csúszdát, hintákat, lengőhidat, rugós-ügetőt. A játszótér környezete árnyas, fenyőfák díszítik. Pihenőpadokat, szemétgyűjtőket is kihelyeztek valamint térburkolat is készült. Minden ideális volt ahhoz, hogy a fiatalok végre birtokukba vegyék.

Azonban időközben a víztoronynál problémák adódtak. A glóbusztartályból ugyanis szivárgott a víz, így azt a Vízi közmű vállalatnak mielőbb helyre kellett állítania. Elkezdődtek a munkálatok, a játszóteret ezért átmenetileg le kellett zárni, mivel az építkezés miatt, balesetveszélyes lett volna ott tartózkodni. A rekonstrukciós munkálatok azóta befejeződtek, így a játszóteret végre használatba vehetik a gyerekek.

–          Két hónapig folytak a munkálatok, amelyben a glóbusztartály teljes javítását, a bádogozási munkálatokat, illetve a festési munkálatokat végezték el. Emellett új párnafát is kapott a torony – részletezte a beruházást Lantos Zoltán polgármester – Erre az időre az új játszóteret le kellett zárnunk, viszont a holnapi napon, azaz június 20-án végre megtörténik a torony hivatalos átadása, így újra meg tudjuk nyitni a teret – tette hozzá

A közösségi tér tehát végre birtokba vehető, így a fiatalok kulturált és biztonságos környezetben élvezhetik többek között a nyári szünidőt.

Kiss Réka

Fotó Kevermes Polgármesteri Hivatal 3Fotó Kevermes Polgármesteri Hivatal 2

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.