2018. július 23. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Kevermes díszpolgárai: Bán István és Hammer Gizella

Kevermes díszpolgárai: Bán István és Hammer Gizella

Ünnepi ülést tartott március 14-én Kevermes képviselő-testülete. Lantos Zoltán polgármester a grémium döntése alapján két helyi polgárnak nyújtotta át a díszpolgári címet.

Bán István 1928-ban született. A katonai szolgálatot leszámítva egész életében Kevermesen élt. Mindig is közösségi ember volt. Szívesen végzett tevékenységet a köz javára. Az idős férfi aktív éveiben ácsmesterként dolgozott, de Kevermesen ezermesterként tartják számon. Sokat segített a helyi plébániának is. Keze munkáját dicséri a temetőben lévő, második világháborús hősökre emlékező kopjafa is. Életműve elismeréseként tartotta méltónak a képviselő-testület a díszpolgári címre.

Hammer Gizella 1946-ban született, nyugalmazott pedagógus. Matematikát, rajzot és kémiát tanított. Igazgató-helyettesként is dolgozott, önkormányzati képviselőként részt vett a település közösségi életének formálásában. Munkája során példát adott a fiataloknak abban is, hogyan kell esélyegyenlőséget teremteni. Tevékenysége, kreativitása, optimizmusa követendő. Közösségi tevékenységét ismerte el a grémium a díszpolgári címmel.

Az ünnepség folytatásaként Lantos Zoltán polgármester emlékezett meg a márciusi ifjakról, majd a Szent Orsolya Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

2 hozzászólás

  1. bíró jános

    Mindkettőtöknek gratulálok, jó egészséget, és hosszú, boldog életet kívánok!

  2. Dalacsiné Dudás Lenke

    Gratulálok, és hosszú boldog életet kívánok szeretettel. Dalacsiné Dudás Lenke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.