Kevermes díszpolgárai: Bán István és Hammer Gizella

Már 17, 13 Kevermes díszpolgárai: Bán István és Hammer Gizella

Ünnepi ülést tartott március 14-én Kevermes képviselő-testülete. Lantos Zoltán polgármester a grémium döntése alapján két helyi polgárnak nyújtotta át a díszpolgári címet.

Bán István 1928-ban született. A katonai szolgálatot leszámítva egész életében Kevermesen élt. Mindig is közösségi ember volt. Szívesen végzett tevékenységet a köz javára. Az idős férfi aktív éveiben ácsmesterként dolgozott, de Kevermesen ezermesterként tartják számon. Sokat segített a helyi plébániának is. Keze munkáját dicséri a temetőben lévő, második világháborús hősökre emlékező kopjafa is. Életműve elismeréseként tartotta méltónak a képviselő-testület a díszpolgári címre.

Hammer Gizella 1946-ban született, nyugalmazott pedagógus. Matematikát, rajzot és kémiát tanított. Igazgató-helyettesként is dolgozott, önkormányzati képviselőként részt vett a település közösségi életének formálásában. Munkája során példát adott a fiataloknak abban is, hogyan kell esélyegyenlőséget teremteni. Tevékenysége, kreativitása, optimizmusa követendő. Közösségi tevékenységét ismerte el a grémium a díszpolgári címmel.

Az ünnepség folytatásaként Lantos Zoltán polgármester emlékezett meg a márciusi ifjakról, majd a Szent Orsolya Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort.

2 hozzászólás

  1. bíró jános /

    Mindkettőtöknek gratulálok, jó egészséget, és hosszú, boldog életet kívánok!

  2. Dalacsiné Dudás Lenke /

    Gratulálok, és hosszú boldog életet kívánok szeretettel. Dalacsiné Dudás Lenke.

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.