2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Kétkeréken – A korosztály legjobbjai közt

Kétkeréken – A korosztály legjobbjai közt

Jó szezont zártam és sikerült a magam elé felállított célokat teljesíteni – így összegezte a 2017.évi teljesítményét Pocsai Richárd, az orosházi triálos, akinek sikereiről az év során több alkalommal hírt adtunk. Jövőre már a felnőtt mezőnyben teljesíthet.

Pocsai Richárd három éve kezdett el komolyabban foglalkozni a triállal, mint extrém sporttal. Azóta számos versenyen méretette meg magát és továbbra sincs megállás. Az 2017-es évben sikert sikerre halmozva még egy országos televíziós csatorna tehetségkutatójába is bekerült.

– A 2016-os országos bajnokság után elhatároztam, hogy idén a korosztályom legjobbjai között fogok versenyezni. Az idei szezont egy UCI C1 besorolású nemzetközileg is elismert versennyel kezdtem Berlinben, ahol egyetlen hibaponttal lemaradva, végül a IV. helyen végeztem – emlékezett vissza Ricsi az év elejére.

A sportoló elmondta, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetségnek és a lelkes szervezőknek köszönhetően idén jóval több verseny szerveztek hazánkba, mint korábban.

– Szerencsére a főszezont megúsztam komolyabb sérülések nélkül, így az összes regionális és magyar kupán el tudtam indulni. A rettentően erős mezőnynek köszönhetően egyik verseny végén sem volt ugyan az a sorrend, sokszor csupán az döntött közöttünk, hogy ki tudta rövidebb idő alatt teljesíteni a pályákat – összegezte a sportoló, aki azt is elmondta hírportálunknak, hogy a számos verseny – életében először – részt vett egy triáltáborban is, amely a kemény edzések mellett, a közös kikapcsolódásról, a szórakozásról és a kapcsolatok, barátságok megerősítéséről szólt.

A versenyző 2017-es év eseményeiből kiemelte a nyár végi szlovákiai bajnokságot, amelyet egy nyaralással egybekötött, kemény felkészülés előzött meg a Balatonnál. A bajnokságon végül a szintén orosházi Kovács Péter mögött, a dobogó második fokán fejezte be Ricsi.

– A Magyar Országos Bajnokságra való felkészülésemet Szegeden folytattam, ugyanis szeptembertől ott kezdtem meg tanulmányaimat. Úgy érzem sokat tudtam fejlődni a versenyt megelőző pár hónapban, amiért hálával tartozok Zsoltinak és Tominak. Az Országos Bajnokságon végül II. helyezett lettem, míg a Nemzetközi Bajnokságon III. helyen végeztem – tette hozzá Ricsi.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az orosházi sportolóhoz egy előzetes jelentkezés alapján a Digi Sport stábja is ellátogatott és leforgatták vele a bemutatkozó kisfilmjét, melyre január 1-jétől lehet szavazni – ide kattintva -, a Nap Hőse című műsorba pedig január 4-én lesz látható az orosházi fiatal.

A 2017-es összetett Magyar Kupa hivatalos díjátadójára január 20-án kerül sor, Budapesten.

– Összességében úgy gondolom jó szezont zártam és sikerült a magam elé felállított célokat teljesíteni – foglalta össze a sportoló.

Ricsi 2018-ban Magyarországon már a felnőtt mezőnyben fog versenyezni és reméli, hogy ebben a korcsoportban is sikerül minél előkelőbb helyen végeznie. Nemzetközi porondon még a fiatalabb korosztályban áll rajthoz és nem titkolt célja, hogy a dobogó legfelső fokán állhasson.

– A versenyzés mellett szeretném minél több fiatallal megszerettetni az extrém sportolást és a fellépések során elkápráztatni az adott rendezvényen megjelent közönséget – számolt be céljairól a fiatal, aki kiemelte, hogy köszönettel tartozik családjának, barátainak, támogatóinak és a csapatának, hogy rendületlenül támogatták ebben a versenyszezonban is.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.