2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / Két verseny – Öt érem

Két verseny – Öt érem

A közelmúltban két versenyen is részt vettek az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzői. A Pestszentimrén megrendezett Országos Bajnokságról egy ezüst- és három bronzéremmel, a Szigetszentmiklóson megrendezett Emlékversenyről pedig egy bronzéremmel tértek haza.

Március 16-án Szigetszentmiklós adott otthont a Prunner József Emlékversenynek, ahol a felnőtt szabadfogású birkózó élmezőny 57 képviselője mérte össze erejét. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot Rácz Richárd, a még juniorkorú birkózó képviselte. Richárd nem vallott szégyent a felnőttek között, az 57 kilogrammos kategóriában bronzérmet szerzett. Felkészítésében Páli Sándor, Szénási Viktor és Zsura János vállalt szerepet.

Március 17-én a Pestszentimrei Sportkastély adott otthont a diák és serdülő leány szabadfogású országos bajnokságnak. Az idősebb Növényi Norbert Emlékversenyen összesen 189-en pályáztak a 24 kiosztott bajnoki címre. Az OSBK versenyzői itt is remekeltek. Balázs Renáta a diák korosztály 65 kilogrammos mezőnyében csak a döntőben maradt alul, így a második helyen zárt. A diák korosztályban versenyző Cziráki Nikolett és Laczkó Petra, valamint a serdülők közt induló Benkő Zsanett szintén dobogóra állhatott, mindhárman bronzérmet szereztek, Jenei Noémi pedig az ötödik helyen zárt.

Eredmények:

Felnőtt Szabadfogású Emlékverseny, Szigetszentmiklós:

57 kg: Rácz Richárd III. hely

Diák Leány Szabadfogású Országos Bajnokság, Pestszentimre:

43 kg: Cziráki Nikolett III. hely

46 kg: Laczkó Petra III. hely

65 kg: Balázs Renáta II. hely

Serdülő Leány Szabadfogású Országos Bajnokság, Pestszentimre:

36 kg: Benkő Zsanett III. hely

42 kg: Jenei Noémi V. hely

A csapat tagjai voltak még: Cziráki Klaudia, Páli Mirella, Szabó Zsóka

Fotó: OSBK

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.