2019. június 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Két orvosi rendelő is megújul Kunágotán

Két orvosi rendelő is megújul Kunágotán

Több mint 96 millió 821 ezer forint érkezik a dél-békési községbe egészségügyi fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A Rákóczi utcai rendelő fejlesztését már látványterven szemléltetik. A polgármester azt mondja, a megkezdett munkát folytatni kell.

Akadálymentesítés, nyílászárócsere, a fűtési rendszer modernizálása – Ezek mind-mind a TOP keretében valósulnak meg Kunágotán, sőt, belső, családbarát környezetet kap a több mint 1400 főt ellátó rendelő. A magas fokú kihasználtsággal működő Rákóczi utcai háziorvosi rendelő fejlesztését a helyiek és az ott dolgozók is régóta sürgetik.

– A közös munkába és az összefogásba vetett hit által olyan fejlesztések indulhatnak rövidesen településünkön, melyekre évtizedek óta várunk. Mind olyan előrelépések lesznek életünkben, melyekre büszkék lehet településünk lakossága. Ezt a munkát folytatni kell kis falunk fejlődése, előrehaladása érdekében – nyilatkozta hírportálunknak Süli Ernő polgármester.

A településvezető azt mondja, a sikerhez elengedhetetlen Simonka György közbenjárása és a térségi polgármesterek, alpolgármesterek összefogása.

– Tudjuk, hogy sok még a feladat, de a fejlődést, bízom benne, minden dél-békési érzi már. Egészségügyi fejlesztéseinket folytatjuk, legyen szó a körzet összes orvosi rendelője mellett az Orosházi Kórház és a Mezőkovácsházi Járóbeteg-szakellátó modernizálásáról – hangsúlyozta hírportálunknak Simonka György, a térség országgyűlési képviselője.

Kunágota mellett számos településen valósulhat meg hasonló jellegű fejlesztés a következő hónapokban.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.