2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Két napig eső, de vasárnapra kiderül az ég

Két napig eső, de vasárnapra kiderül az ég

Hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, hiszen északra és nyugatra hideg, míg délre és keletre meleg légtömeg áramlik, sőt, a front mentén jelentős mennyiségű csapadék várható.

A délelőtti órákban tapasztalható szakadozott felhőzetet borult égbolt váltja fel, késő délutántól pedig térségünkben is egyre több helyen ered el az eső, néhol zivatar is kialakulhat. Hasonló időben les részünk szombaton is, azonban a meteorológusok szerint délutánra már távoznak a szürke felhők, így vasárnap már több órás napsütésben lesz részünk, esetleg zápor kialakulására számíthatunk. Pénteken a déli, míg hétvégén az északnyugati irányú szél élénkül meg, több helyen erős lökések is lehetnek.

Fokozatosan csökken majd a hőmérséklet, pénteken és szombaton még +1 és +13, vasárnap már csak +1 és +6 közötti maximumokkal számolhatunk napközben. Az éjszakák is egyre csípősebbek lesznek, ma még +1 és +6, holnap -1 és +7, míg vasárnap csak -8 és +2 fok között ingadozik majd a hőmérő higanyszála.

Ezúttal nincs jó hírünk. Fronthatás érvényesül a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is, melynek következtében fejfájás, koncentrációs-zavar és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, ezért a közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges. A borús napok után érdemes a vasárnapi napsütésben hosszabb sétát tenni.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.