2020. április 4. szombat
Likefestoon / Aktuális / Két lépéssel közelebb – Nyert az orosházi könyvtár

Két lépéssel közelebb – Nyert az orosházi könyvtár

Az elmúlt hónapok ötletelései, előkészületei meghozták a várt eredményt az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár számára, két pozitívan elbírált pályázat alapján közel 15 és fél millió forintot nyert az intézmény.

– Igyekeztünk minden lehetőséget megragadni, és a különféle kiírások szempontjaihoz igazodva újabb és újabb ötleteket megfogalmazni. Célunk minden pályázat benyújtásakor az volt, hogy még több, még színesebb és még színvonalasabb szolgáltatást nyújtsunk a könyvtár használóinak. – olvasható a könyvtár honlapján.

Első körben egy közel 15 millió Ft összegű támogatásra ítélték érdemesnek az orosházi könyvtárat. A pályázat keretében hét oktatási intézménnyel kötöttek együttműködési megállapodást, akikkel számos közös projektet valósítanak meg 2018 áprilisa és 2019 augusztusa között. Néhány példát említve ezek közül: népi értékeink megismerése, digitális eszközhasználat, Harry Potter tábor, társas- és egyéni játékok, játék és tanulás, írás- és könyvtörténet, szövegértés fejlesztése, problémamegoldás serdülőkorban, zenei vetélkedő valósul meg a projekt keretében.

Egy újabb pályázati elbírálás alapján pedig a Justh Zsigmond Városi Könyvtár arculatának kialakítására nyertek közel 500 ezer Ft támogatást.

– A pályázat segítségével szeretnénk elérni, hogy a hozzánk bármilyen felületen eljutó használó harmonikus, ismerős környezettel, képpel találkozzon. Szintén csak a legfontosabbakat említve: szakember segít majd az arculati elemek kialakításában, megtervezésében, megújul majd az olvasójegyünk, a könyvtár szolgáltatásait bemutató kiadványt készítünk majd, megújulnak a feliratok a polcokon, ajtókon, ablakokon, készül új roll up, a könyvtárosoknak passztartó, az olvasóknak pedig kitűző. – olvasható a könyvtár honlapján.

A támogatási szerződés megkötése után (180 napon belül) el is indul a projekt megvalósítása.

Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.