2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Keresik a megye legjobb pálinkáját

Keresik a megye legjobb pálinkáját

Új kezdeményezésként a Békés Megyei Önkormányzat keresi a megye legjobb pálinkáját. A nyertes egy éven át viselheti a címet és protokoll rendezvényeire is az adott főzde itókáját vásárolja majd az önkormányzat.

A Békés Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a megyei értékeket minél többen és minél többfelé megismerjék – vonatkozik ez a gasztronómiai értékekre is, jelen esetben a pálinkára. A megyei önkormányzat egy új kezdeményezést indít útjára: minden évben Békés Megye Pálinkája címet adományozza egy megyei kereskedelmi pálinkafőzdének.

Kapcsolódva a gyulai Kisüsti Pálinka Fesztiválhoz, az ennek a keretében megrendezett Pálinka Világ Kupa Gyula-Budapest versenyen szakavatott zsűri választja ki az aranyérmes pálinkák közül azt a megyei itókát, ami 2015-ben elnyeri a Békés Megye Pálinkája címet.

A versenyen nyertes pálinkafőzde egy éven keresztül viselheti a „Békés Megye Pálinkája” címet, az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A Békés Megyei Önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát – protokoll célokra – 3,5 dl kiszerelésben.

unnamedAz erről szóló együttműködési megállapodást Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Lovász Sándor, a Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál főszervezője a Megyeházán írta alá. Mindezek után felhívásban kérték a megyében működő kereskedelmi pálinkafőzdéket, hogy induljanak a versenyen, legyen esélyük a cím elnyerésére.

A XVI. Kisüsti Pálinka Fesztivált 2015-ben április 17-18-19-ig rendezik meg Gyulán.

Kiss Réka

Fotó: Zentai Péter

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.