2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Keresik a legnagyobb burgonyát
Minden évben megrendezik a legérdekesebb formájú krumplik versenyét is.

Keresik a legnagyobb burgonyát

Igen, jól olvasta. A legnagyobb és a legérdekesebb krumplit keresik Nagykamaráson. Kilencedik éve rendezik meg a dél-békési településen a Krumplifesztivált, ahol a megválasztják a község legfinomabb süteményét és a legjobb szakácsát is. Értékes programokat kínálnak egy napon át.

Térségünk lakói számára ismert, hogy a régi időkben Nagykamarás híres volt a burgonyatermesztésről. A település önkormányzata kilenc évvel ezelőtt döntött úgy, hogy megünnepli a termesztőket egy fesztivál által, melyet idén augusztus 12-én rendeznek meg.

A programok már reggel 7 órától elkezdődnek a hagyományos főzőversennyel. Nemcsak a szakácsok, hanem a burgonyák is „megmérkőznek” szombaton, ugyanis verseny keretében díjazzák majd a legnagyobb és a legérdekesebb formájú krumplit is. Emellett a háziasszonyok is megmutathatják, ki tud a legjobban sütni a községben, „Nagymamáink receptje alapján” címmel rendezik meg a sütemények versenyét.

– A Krumplifesztivál fontos községünk életében, hiszen az év során ez az egyetlen olyan nap, amikor minden helyi együtt ünnepel, szórakozik, főz és beszélget. Közösségépítő és megtartó szerepe van a rendezvénynek, mely egyben a falunapunk is – nyilatkozta korábban a Likefestoonnak Pelle István polgármester.

Érdemes lesz szombaton Nagykamarást választani, hiszen megannyi színes és szórakoztató programot kínálnak ingyenesen az érdeklődők számára. A nap sztárvendége Danics Dóra és Csocsesz lesz.

20622104_1933952743528852_3882406136774812747_n

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.