2019. december 7. szombat
Likefestoon / Aktuális / Kardoskút kerékpárutat szeretne

Kardoskút kerékpárutat szeretne

Kerékpárút építését szorgalmazza Kardoskút önkormányzata a település és Orosháza között. A mintegy 6 km-es szakasz egy régóta fennálló lakossági igényt szolgálna ki. A tervek elkészültek, jelenleg a megfelelő pályázatra várnak.

A település korábban már nyújtott be pályázatot a kerékpárút megépítéséhez, akkor azonban forráshiány miatt beadványukat elutasították. Kardoskút önkormányzata azonban nem adta fel, az akkori dokumentációt megújították, már csak a megfelelő pályázatra várnak.

– Egyelőre még csak az elképzelés van meg. Pályázati forrás nélkül ugyanis nem tudjuk megvalósítani ezt a beruházást. Szerettük volna bebiztosítani magunkat, hogy egy esetlegesen megnyíló pályázatról ne csússzunk le csak amiatt, mert nem áll rendelkezésünkre a megfelelő tervdokumentáció, így ennek elébe mentünk és elkészíttettük. Tárgyalásokat kezdtünk Orosházával, akik reményeink szerint partnereink lesznek a pályázatban, hiszen a kerékpárút megépítése mindkét településnek egyformán érdeke – beszélt a tervekről Lengyel György polgármester.

Kerékpárút+ látkép (21)A településnek már rendelkezésére áll az építési engedély, egy kidolgozott közműterv, valamint a pontos költségvetés is elkészült. Eszerint mintegy 300 millió forintra lenne szükségük a megvalósításhoz. A terv tehát megvan, már csak Orosházán és központi döntéseken múlik a beruházás sikere.

Kiss Réka

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.