2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Jó adatszolgáltatók a dél-békésiek is

Jó adatszolgáltatók a dél-békésiek is

Tótkomlós és Csanádapáca Önkormányzata is jeles adatszolgáltatásból. Az utóbbi település vezetője szerint a sikert talán az eredményezte, hogy az ügyintézők mindig naprakészek, precízen végzik munkájukat.

A minőségi, határidőre elkészített feladatok az államháztartási adatszolgáltatások területén is nagy jelentőséggel bírnak, a kiemelkedő munkát végző települési önkormányzatok egy pályázat által támogatásban is részesülhetnek.

Térségünkből Csanádapáca és Tótkomlós is elnyerte a „Jó adatszolgáltató önkormányzat” címet, mindkét település 306 ezer forintos támogatást kapott. Kérdésünkre az előbbi település polgármestere elmondta, a pályázat elnyerésében talán az játszott legnagyobb szerepet, hogy mindig pontosan és időben teljesítik az adatszolgáltatási kötelezettségeket, mely ugyan nem egyszerű feladat, de az ügyintézők mindig naprakészek ebben. Oláh Kálmán azt mondja, az elnyert forrást a dolgozók plusz juttatására fordítják.

A „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására” 50 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre. A Nemzetgazdasági Minisztérium beszámolója szerint a pályázat alapvető célja, hogy a jelenleg is példaértékű adatszolgáltatást nyújtó önkormányzatokat jutalmazzák. Egy szakmai teszt eredménye alapján a pályázati felhívásra jelentkezett 291 önkormányzat közül 99 részesülhet vissza nem térítendő támogatásban, melyet december 31-ig használható fel.

Kiss Anna

Fotó forrása: csanadapaca.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.