2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Jelentős útfejlesztések Medgyesegyházán is

Jelentős útfejlesztések Medgyesegyházán is

Szerte a térségben fejlesztési forrásokra pályáznak az önkormányzatok, a dinnye fővárosában már tavaly több útfelújítás megvalósulhatott. Sőt, a sornak még nincs vége, 2018-ban újabb beruházások valósulnak meg. A korszerűsítésekről dr. Nagy Béla György városvezetőt kérdeztük.

– Minden közlekedő számára – függetlenül a közlekedési eszköz fajtájától – jelentős bosszúságot okoz az utak állapota. A bosszúság mellett jelentős költséget jelent a járművek tulajdonosainak, üzemeltetőinek a járművekben, közlekedési eszközökben az utak rossz minősége miatt okozott kár. Az útjaink „tulajdonosa”, fenntartója különböző. A külterületi utak, amelyek a helyiségjelző táblákon kívül esnek, „állami” tulajdonban vannak, fenntartójuk a Magyar Közút Nonprofit Kft., míg a belterületi utak jellemzően az önkormányzat tulajdonában vannak, a karbantartás felújítás a tulajdonosokat terheli – pontosít a feladatok kapcsán a polgármester.

Mint mondta, Medgyesegyháza Város Önkormányzata, annak képviselő-testülete – anyagi forrásainak függvényében – minden lehetőséget felhasznál, illetve minden pályázati felhívást kihasznál, amely a belterületi utak minőségének javulását eredményezheti. Így történt ez 2017-ben is pályázati forrásból megújult a Deák Ferenc utcának a Csipke Csemege felőli része, amely új aszfalt burkolatot kapott, valamint a Gárdonyi utca – a település egyik legforgalmasabb útszakasza – is a Magyar Közút Kft. kivitelezésében. Erről korábban már olvashattak hírportálunkon.

– Önkormányzatunk az idei és a jövő évben jelentős belterületi útfejlesztésre készül, amely már meg is kezdődött.  2018. első napjaiban elkészült a Wesselényi utca még burkolatlan útszakaszának útalapja, és rövidesen megkezdődik az Irányi utca útalapjának készítése is. Biztos vagyok benne, hogy ezen utcák lakói és a közlekedők örömmel fogadják a fejlesztéseket, hiszen itt a közlekedés ősztől tavaszig szinte lehetetlen volt. Nem is beszélve arról, hogy vészhelyzetben a mentők és a tűzoltók is szinte megoldhatatlan feladattal találkozhattak volna. 2018. rövidesen elkezdődő helyi közútfejlesztése a Rákóczi utca új aszfaltburkolattal való ellátása lesz, amely szintén pályázati forrásból, illetve önerőből valósul meg – osztja meg a legfőbbeket dr. Nagy Béla György.

A polgármester azt mondja, köszönettel tartoznak Holecz István helyi vállalkozónak, aki az önkormányzat megbízásából elvégzi az útalap elkészítését, munkájára és szakértelmére a jövőben is számítanak.

– Tervezett útfejlesztéseinknek ezzel nincs vége, reményeim szerint rövidesen folytatódhat! Akik a volt Állatvásártér környékén járnak, láthatják, az ott tornyosuló jelentős mennyiségű vasúti töltéskövet. Az itt tárolt töltéskő, amely önkormányzatunknak a MÁV. Zrt.-vel, illetve az MNV. Zrt.-vel történt együttműködése eredményeképpen került ide, rövidesen felhasználható lesz további bánkúti és medgyesegyházi burkolatlan utcaszakaszok útalapjának az elkészítéséhez – tette hozzá.

Dr. Nagy Béla György elmondása szerint az útfelújítás ütemével nem lehetnek elégedettek, hiszen számos leromlott állapotú belterületi út javításra szorul, de úgy véli, minden felújított négyzetméternek örülni kell.

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez az útépítési tendencia folytatódjon, ehhez pedig jelentős segítséget kapunk a térség országgyűlési képviselőjétől, hiszen Simonka György mindent megtesz annak érdekében, hogy benyújtott pályázataink támogatásban részesüljenek, és minél több fejlesztés valósuljon meg, segítségére a jövőben is számítunk – emelte ki végezetül a polgármester.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.