2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Jelentős segítség Almáskamarásnak

Jelentős segítség Almáskamarásnak

Hódúró- és fűnyíró kistraktort vásárolhat az önkormányzat, miután pozitív elbírálásban részesült az önkormányzat pályázata. A településvezető szerint most ismét előrébb léphetnek egyet.

Több mint 1700 kistelepülésen valósulhatnak meg a közeljövőben fejlesztések a kormány 1,9 milliárd forint támogatásával. Többek között belterületi utak, járdák, csapadékelvezetők épülhetnek, önkormányzati épületek újulhatnak meg – jelentette be a napokban Pogácsás Tibor.

Az önkormányzati államtitkár tájékoztatása szerint a kapott támogatást 2018. december 31-ig használhatják fel az önkormányzatok, és 2019. február 28-ig kell benyújtaniuk a felhasználásról készített szakmai és pénzügyi beszámolót.

A nyertesek közt ott van például Dél-Békésből Almáskamarás is, a kistelepülés 1 millió 250 ezer forintos támogatást kapott.

– Gépbeszerzésre nyújtottuk be pályázati kérelmünket a kormány felé. Az elnyert forrás nagy segítség a településkép szebbé tételéhez, ugyanis a támogatásból hódúró- és fűnyíró kistraktort vásárol az önkormányzat – nyilatkozta hírportálunknak Mazán Attila polgármester.

Almáskamarás mellett térségünkből Kevermes, Kisdombegyház és Magyardombegyház is pozitív elbírálásban részesült.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.