2018. április 22. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Japek élete végéig rács mögött
A felvétel a Gyulai Törvényszéken készült, Ottlakánt (balról), első fokon is életfogytiglanra ítélték.

Japek élete végéig rács mögött

Jogerős életfogytiglani szabdságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla a kevermesi Ottlakán Józsefet, becenevén Japekot, a dél-békési rémek „vezérét”. Japek két barátjával (egy dombegyházi és egy lökösházi férfival) és a bűncselekmények elkövetésekor még kiskorú fiával öt éven át tartották rettegésben Dél-Békést, különösen az időseket. Ottlakán lelkén két idős ember halála szárad.

A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt ítélte a 40 éves férfit életfogytiglani büntetésre. A férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Japek társai tíz, illetve hét év fegyházbüntetést kaptak. Az ítélet esetükben is jogerős. Kisjapek, Ottlakán József fia (akit az apja több alkalommal is fenyegetéssel vett rá a bűncselekményekben való közreműködésre) a Gyulai Törvényszéken, első fokon, másfél év felfüggesztett börtönt kapott, amit tudomásul vett, nem élt fellebbezési jogával.
A banda több mint száz betörésben, lopásban is részt vett. Nyolc idős ember ellen pedig Kevermesen, Kunágotán, Pusztaottlakán, Dombegyházon kegyetlen bűncselekményeket követtek el: rablásokat, bántalmazásokat, szemérem elleni erőszakot, fajtalankodást, két esetben pedig emberölést. Mindenhol pénzt követeltek. Volt ahol csak háromezret zsákmányoltak, volt, ahol több mint kétszáz ezer forintot.

Egy kevermesi, 95 éves nénire 2007 szilveszterén törtek rá. Ottlakán feszítővassal ütlegelte. Az asszony néhány nap múlva a kórházban belehalt sérüléseibe. 2008 májusában pedig egy dombegyházi, 79 éves, beteg, már kiegyenesedni sem bíró bácsit olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen életét vesztette. A sérülések súlyára jellemző, hogy az orvosszakértők először azt hitték, hogy a bácsin átgázolt egy nagy súlyú jármű, olyan roncsolódásokat szenvedett a kegyetlen ütlegelések hatására.

Fotó forrása: Beol.hu

Szerzőnk: Admin

Nézze meg ezt is!

Folytatódik a toborzás Dél-Békésben is

A következő napokban rendezvényen, bevásárlóközpontban és is várják a határvadász hivatás iránt érdeklődőket a rendőrség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.