2018. április 19. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Januártól széles körűvé válik az elektronikus ügyintézés

Januártól széles körűvé válik az elektronikus ügyintézés

Kényelmesen, otthonról is intézhetjük majd legtöbb ügyünket 2018-tól.

Jövő év januárjától szélesebb körűvé válik az elektronikus ügyintézés lehetősége. Az e-ügyintézés lehetőséget egyebek mellett az államigazgatási szervezeteknek, önkormányzatoknak, bíróságoknak, közüzemi szolgáltatóknak kell biztosítaniuk januártól – olvasható a Belügyminisztérium beszámolójában.

Mint írták, az új felület nem pusztán ügyintézési platform lesz, hanem az e-közigazgatási portálokat és szolgáltatásokat összefogó komplex keretrendszer, amelyre az e-ügyintézési szolgáltatók tudják kihelyezni saját szolgáltatásaikat.

A változás által minden olyan ügyet el lehet majd intézni elektronikusan, amelynél jogszabály nem írja elő a személyes megjelenést. Így időt és pénzt is spórolhatnak majd az ügyfelek, hiszen nem kell elutazni az illetékes szervezethez, ugyanis az elektronikus ügyintézést biztosító szervnél egységes, személyre szabott ügyintézési felületen intézhetik ügyeiket.

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Tegyen javaslatot a traffipaxok helyszíneire vonatkozóan

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.