2020. január 23. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Itt a farsang, áll a bál

Itt a farsang, áll a bál

Ötletes jelmezek, mókás produkciók, vidám gyermekarcok – ez jellemzi ezekben a napokban az iskolák és az óvodák farsangi eseményeit, amelyeknek célja minden esetben a tél elűzése. Az orosházi Eötvös József Katolikus Iskola tanulói is vidám maskarákba öltöztek.

A napokban tartják a legtöbb dél-békési iskolában és óvodában is a februárban szokásos farsangi mulatságot. Az orosházi Eötvös József Katolikus Iskolában is lázas készülődés előzte meg a pénteki rendezvényt, ugyanis minden évben precízen összerakott műsorral kedveskednek egymásnak a diákok és a tanárok is.

A sportcsarnok lelátója a 14 órakor kezdődő rendezvényre teljesen megtelt gyerekekkel, szülőkkel, tanárokkal. Rózsa Judit, az idei farsang főszervezője elmondta nekünk, hogy a gyerekek, csakúgy, mint a tanárok, már hetekkel korábban elkezdenek készülni.

– Január eleje óta dolgozunk az esemény kerettörténetén. Az iskolánk farsangi rendezvényét különlegessé teszi az úgynevezett udvartartás. Ez azt jelenti, hogy a 8. osztályosok közül párokat választunk, akik király és királynőként, előkelő helyről nézik végig a műsort – számolt be nekünk a végzősök osztályfőnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a diákok nagyon várják, hogy ők is az udvartartás részei lehessenek.

Rózsa Judit hozzátette, az alsósok beöltöznek és felvonulnak, majd egy forgatagba végződően keltenek farsangi hangulatot. A felsős osztályok mindegyike készül valamilyen zenés-táncos produkcióval is, melyekhez sok kelléket, kiegészítőt sokszor saját maguk készítenek. A diákok számára a rendezvény legkülönlegesebb része az, amikor a tanárok előadják meglepetés produkciójukat.

Az eseményen fellepőként az orosházi Candy Dance Crew is közreműködött táncos műsorával.

Földesi Szandra

Fotó forrása: Eötvös József Katolikus Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.