2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Ismét taroltak az Orosházi Toldi SE versenyzői

Ismét taroltak az Orosházi Toldi SE versenyzői

Ózdon rendezték meg az idei év utolsó erőemelő versenyét, ahol a Toldi SE versenyzői 17 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek.

November 22-én, Ózdon rendezték meg az Ifjúsági, Junior és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságot, amelyen az Orosházi Toldi SE 11 versenyzője is indult és kiemelkedő eredményeket ért el.

– Egy hosszú, fárasztó utat követően egy jó rendezésű versenyen vehettünk részt. Ezúton is szeretnék gratulálni a szervezőknek a kiváló munkájukért. Különösebb gond nem volt a versenyen, a lányok hozták a formájukat és szép eredményeket értek el. A férfi versenyzőink is egyre jobban teljesítenek. Külön kiemelném új igazolásunkat, Véró Alexet, aki első versenyén az ifjúságiaknál arany-, a junioroknál pedig bronzérmet szerezett – értékelt Musztafa Imre, a Toldi SE elnöke. Az Orosházi Toldi SE eredményei:

Kékegyi Henriett 57 kg-ban 67,5 kg-os nyomásával, egyéni csúcsot elérve, junior magyar bajnok lett. Nagy Nikolett 63 kg-ban ifjúsági arany- és junior ezüstéremmel, valamint ifjúsági abszolút harmadik helyezéssel térhetett haza. A 65 kg-os nyomásával új egyéni csúcsot ért el. Balázs Renáta 72 kg-ban ifjúsági és junior magyar bajnok, valamint ifjúsági abszolútban első, míg a junioroknál második lett 95 kilós nyomással. Német Éva junior 84 kg-os súlycsoportban, 85 kg-os nyomással –ami új egyéni csúcs – junior magyar bajnok lett. Haklik Dorottya 84 kg-ban az ifjúságiaknál első, míg a junioroknál második helyezett lett 70 kg-os teljesítményével. Lovas Mónika a junior +84 kg-osok között a dobogó legfelső fokára állhatott fel, valamint a juniorok között, az abszolút bajnoki címet is magáénak tudhatja. Móninak 147,5 kg-os nyomása élete legjobbja. Pogány Andrea masters 63 kg-os súlycsoportban 82,5 kg-os nyomással aranyérmes, valamint a masters kategória abszolút magyar bajnoka lett. A női ifjúsági és junior csapat is az első helyen végzett.

P1200676

Férfiaknál Szabó Árpád a junior 93 kilósok között magyar bajnokként térhetett haza 180 kg-os nyomásával. Rajos Erik és Farkas Ádám is 120 kg-ban indult. Erik 145 kg-os teljesítményével az ifiknél első, még a junioroknál második helyezést ért el. Ádám 175 kg-ot nyomott, ezzel a junioroknál magyar bajnok lett. Véró Alex +120 kg-ban élete első versenyén 195 kg-ot teljesített. Ezzel az ifjúságiaknál arany-, míg a junioroknál a bronzérmet szerezte meg. A férfi junior csapat a második helyen végzett, de csak wilks ponttal lemaradva az első helyezettől.

A versenyszezon végével nem áll meg az élet a Toldi SE háza táján, ugyanis a 2015 Ifjúsági és Junior Európa-bajnokság rendezése mellett a Felnőtt Női–Férfi Országos Bajnokság megrendezésének jogát is Orosháza kapta.

Iglicz Tamás

Fotók: Orosházi Toldi SE

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.