2018. december 13. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Ismét taroltak a dél-békési bothúzók

Ismét taroltak a dél-békési bothúzók

Győrben rendezték meg a hétvégén a Bothúzó Világkupát, melyről aranyat és bronzot is haza hoztak a battonyai és mezőhegyesi sportolók, akik egy emelt, olykor-olykor már perzselő hangulatú megmérettetésnek lehettek részesei. Akár a Világkupa sorozat döntőjének is részesei lehetnek.

Nagy reményekkel indultak útnak a dél-békési bothúzók pénteken a hétvégi MWF Mas Wrestling World Cup Stage II. versenyre, hiszen céljuk egyértelműen az éremszerzés volt, illetve bebizonyítani azt, hogy a sok munka igenis meghozza a gyümölcsét. Sikerült.

„Álomszerűen zártuk a hazai rendezésű bothúzó világkupát!” – hangsúlyozta Deli Tamás edző, versenyző.

Rajos Erik a juniorok között bizonyította bothúzó tudását, és három győztes meccsel a dobogó legfelső fokára állhatott, az amúgy is emelt hangulatot még tovább fokozta a magyar himnusz felcsendülése, mely felemelő és megható érzéssel töltötte el a dél-békésieket.

A felnőtt kategóriákban sem maradtak alul sportolóink, hiszen Varga Fanni Rebeka a -65 kilogrammos kategóriában versenyezve bronzérmes lett két világklasszis orosz versenyző mögött, hasonlóan, mint Klemm Richárd, aki szintén harmadik lett két igen erős ellenfél mögött a -90kg-os csoportban. Deli Tamás is kemény napokat tudhat maga mögött, hiszen női szövetségi kapitányként, edzőként és versenyzőként is helyt kellett állnia, azonban a kihívásokat leküzdve érem került a nyakába, miután a -105 kilogrammosokkal egy igazán perzselő hangulatú bronzmeccset megvívva legyőzte amerikai ellenfelét, így versenyzőihez hasonlóan ő is a harmadik helyet foglalhatta el a dobogón. Nima Alex ezúttal rosszul járt a sorsoláson, évek óta veretlen orosz ellenfelét nem tudta megszorítani, később kapott újra egy orosz versenyzőt, majd a hetedik helyen végzett.

– Nagyon büszke vagyok a csapatomra és nagy hála a népes szurkolóknak, akik ilyen messzire is elkísértek bennünket óriás hangulatot csinálva. Úgy néz ki, hogy vár még ránk egy utolsó nagy csata ebben az évben, Moszkvában rendezik meg a Világkupa sorozat döntőjét, melyre az utazó keretet a napokban jelöli ki a Magyar Szövetség – értékelt hírportálunknak a tréner.

Deli Tamás azt mondja, bízik abban, hogy számos dél-békési versenyző felszállhat majd a Moszkvába induló repülőre.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.