2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Ismét remekeltek az orosházi karatésok

Ismét remekeltek az orosházi karatésok

A közelmúltban két megmérettetés eredményhirdetésén is dobogóra állhattak az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület (O.K.K.SZ.K.) versenyzői. A répcelaki felnőtt magyar bajnokságon ezüst- és bronzérmet is szereztek, a Horvátországban megrendezett 15. Domenica Cup-on sem maradtak érem nélkül.

Március 16-án rendezték meg Répcelakon a Magyar Karate Szakszövetség Knock-Down Karate Felnőtt Magyar Bajnokságát, mely a bajnoki címek eldöntése mellett válogatóversenyként szerepelt a KWU világszervezet nemzetközi megmérettetéseire – tudtuk meg az orosházi klub beszámolójából.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület három versenyzővel képviseltette magát. Ifj. Zsiga Zsolt -85 kg-ban indult, és három küzdelemben, erős mérkőzéseken szerezte meg győzelmeit, majd a döntőben kikapott ellenfelétől, így ezüstéremmel zárta a megmérettetést. Zsolt kiérdemelte a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is.

Láng Zsolt -75 kg-ban mérettette meg magát, és komoly küzdelmeket vívott a négy közé, majd pedig a döntőbe jutásért is. Itt többszöri hosszabbításban végül alulmaradt, és bronzérmes lett. Zsiga Bence formagyakorlatban 13 első osztályú versenyző közül az 5. helyen végzett.

– Ezzel versenyzőink kivívták a kvalifikációt, a következő nagy megmérettetés április 7-8-án lesz, az IFK Európa-bajnokságon képviselik Magyarországot – számolt be shihan Zsiga Zsolt vezetőedző.

A klub versenyzői Horvátországban, a 15. Domenica Cup mezőnyében is remekül helytálltak. A megmérettetésen 14 országból voltak jelen versenyzők. Az erős mezőnyben Fábián Tamás második helyet szerzett, Boros Ádám negyedikként zárt, Zsiga Bence a négy közé jutásért maradt alul, míg Szőke Tamás és Fábián Lara a nyolc közé jutásért estek ki.

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.