2020. április 4. szombat
Likefestoon / Aktuális / Ismét fókuszban a hagyományok-ízek Orosházán

Ismét fókuszban a hagyományok-ízek Orosházán

Idén immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Orosháza és Térsége Gazdakör Orosházán a Hagyományok, Ízek Versenyét. A jövő szombati eseményen a színes műsorok, koncertek mellett idén sem maradhat el a látvány disznóvágás sem.

Február 24-én, szombaton ismét a gasztronómiáé lesz a főszerep Orosházán. Idén is számos versennyel, gazdag programkínálattal és látványdisznóvágással várják a látogatókat a piactér területén felállított rendezvénysátorban.

A rendezvény a kapunyitás után a kolbászgyúró csapatok versenyével kezdődik, majd pedig az Orosházi Fúvószenekar műsora várja a korán ébredőket. Az ünnepélyes megnyitóra 10 órakor kerül sor. Ezután a hangulatról a Csengettyű és a Kisharang Néptáncegyüttes, majd pedig a Kikindai Betyárok gondoskodnak. 13 óra 45 perckor kerül sor a legjobb pálinkafőzők, kolbászkészítők és rajzolók díjazására. Ezt követően a gasztronómia mellett, a szórakozáson lesz a főszerep. Színpadra lép Krisz Rudi és Szekeres Adrien, majd pedig a Zeneexpressz keretében Fásy Ádámot, Fásy Zsüliettet, LL. Juniort és Bebe-t láthatják és hallhatják a nézők.

A délelőtt folyamán az Előd utcában az Orosházi Kolbászklub böllércsapat által lebonyolított disznóvágás bemutatóra kerül sor. Az érdeklődök a feldolgozás teljes folyamatát is végigkísérhetik a pörzsöléstől kezdve a zsírsütésig.

Egész nap megtekinthető a kistermelői élelmiszerek bemutatója és vására, helyi termékek és kézművesek mutatkoznak be, továbbá gyermekprogramok is várják a kisebbeket arcfestéssel, lufi hajtogatással és játszóházzal.

Megéri tehát ellátogatni február 24-án Orosházára és részt venni ezen a gazdag kulináris élvezeteket nyújtó eseményen.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.