2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Ismét busók lepik el Mezőkovácsházát

Ismét busók lepik el Mezőkovácsházát

Nagy szükség lesz a télűző mulatságra, hiszen csípős időben van részünk. Érdemes lesz ellátogatni a kovácsházi programra.

Már a korábbi években is nagy sikert aratott a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár Télűző farsangi rendezvénye, több száz látogatót vonzott a városba, sokan voltak kíváncsiak a mohács busókra. Azok, akik eddig lemaradtak róla, ne bánkódjanak, hiszen vasárnap ismét jelen lesznek a farsangi rendezvényen.

A program 8 órakor kezdődik a könyvtárban zajkeltő eszközök, álarcok, busófejek, bőrdíszműves tárgyak készítésével. Miután elkészültek a rémesebbnél-rémesebb jelmezek és eszközök, 9 órától elindul a Mezőkovácsháza Város Főkolomposa címre történő nevezés. Ezt követően a hagyományokhoz híven 10 órától elindul a menet a könyvtár elől, egészen a Kalocsa Róza Művelődési Központig, a felvonulást a Királyhágó zenekar kíséri majd.

A mulatság a művelődési központban folytatódik, köszöntővel, a busók táncával, jelmezbemutatóval, majd a békési PRÍMA díjas BELENCÉRES Néptánc együttes lép porondra, akik táncházra invitálják a jelenlévőket. A folytatásban megválasztják a város főkolomposát, végül pedig a népszokásoknak eleget téve a kiszebáb elégetése is megtörténik.

A rendezvény ideje alatt farsangi fánkkal kedveskedik a Mezőkovácsházi Szivárvány Nyugdíjas Egyesület.

Rossz idő esetén minden programelem a Kalocsa Róza Művelődési Központban lesz megtartva.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.