2018. január 17. szerda
Likefestoon / Aktuális / Interneten szerezte meg mások bankkártyájának adatait

Interneten szerezte meg mások bankkártyájának adatait

A világhálón ismerkedett és azoktól, akik válaszoltak a társkereső hirdetéseire, elkérte a bankkártyájuk adatait egy Békés megyei férfi. Az adatokkal mobiltelefonos fizetési rendszerhez csatlakozott és mások számlájára vásárolt. A rendőrség őrizetbe vette.

Bankkártyaadatokat szerzett meg és használt egy végegyházi férfi, akit 2017. november 7-én vett őrizetbe a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság. A 32 éves férfi az interneten létrehozott egy honlapot, ahol társkereső hirdetéseket jelentetett meg. Igyekezett a jelentkezők bizalmába férkőzni, bankkártyájuk adataiért cserébe személyes találkozást ígért. A megszerzett adatokkal csatlakozott az egyik bank mobiltelefonos fizetési rendszeréhez, és mobiltelefonjával különböző üzletekben fizetett. A visszaélést a bank szakemberei észlelték és a tranzakciók adatait továbbították a rendőrségre. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói ezek alapján azonosították és elfogták a férfit, aki ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. – tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatójából. 

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő! Vegye figyelembe a bankja és a rendőrség adatvédelmi ajánlásait, az internetes vásárlásra, fizetésre vonatkozó tanácsait! Idegeneknek, akikkel telefonon vagy interneten kerülnek kapcsolatba, ne adják meg bankkártyájuk, bankszámlájuk adatait, ne beszéljenek anyagi helyzetükről! A pénztárcájukban ne tartsák a bankkártya mellett a PIN kódot, mert ha a tárcát elveszítik vagy ellopják, könnyedén le tudják venni a számlájukon tartott pénzt!

 Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.