2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Inkubátorházat alakítanak ki Tótkomlóson

Inkubátorházat alakítanak ki Tótkomlóson

Piacszervező, forrásközvetítő, ötletgondozó és innovációt ösztönző – ezen funkciók ellátására hozzák létre a közeljövőben Tótkomlóson egy meglévő központi épület átalakításával és felújításával a helyi mikro vállalkozásoknak teret adó inkubátorházat.

A TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00003 azonosító számú projekt keretében a településen egy un. inkubátorház kialakítása a cél, ahol a vállalkozók nemcsak a rendelkezésre álló eszközöket használhatják, hanem akár képzéseken, előadásokon is részt vehetnek.

A már meglévő patinás épület Tótkomlós város főterének sarkán áll, helyi védett besorolása és frekventált helye alkalmassá teszi belső közösségi terek kialakítására, jelentős szerkezeti átalakítások nélkül.

Olyan erőforrásokkal kívánják ellátni a vállalkozókat, amelyek javítják sikereik esélyeit, talpon maradásukat. Védett környezetet biztosítanak, segítik beilleszkedésüket a helyi- és a regionális gazdaságba. A társadalomnak is sok szempontból elemi érdeke, hogy a munka nélkül maradt dolgozók minél nagyobb hányada kapcsolódjon be újra a termelés folyamatába.

Tehát egyrészről a termelő tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges infrastruktúra igénybevételét teszi lehetővé, másrészről pedig olyan szolgáltatásokkal segíti a vállalkozókat, amelyek ma már nélkülözhetetlen részei a sikeres üzletnek. A vállalkozó marketing tevékenységéhez is kaphat gyakorlati segítséget, naprakész jogi, pénzügyi, műszaki, piaci információkhoz juthat, hozzáférhet adatbázisokhoz, bekapcsolódhat adatbázisokba.

Eseti vagy rendszeres jelleggel tanfolyamok, továbbképzések szervezése lesz lehetséges, illetve a vállalkozók igénybe vehetik az Inkubátorház technikai jellegű szolgáltatásait is. (telefax, telefon, számítógép, másolóberendezések stb.)

Az Inkubátorház szoros, állandó kapcsolatot kíván fenntartani az adott településen, régióban vagy az önkormányzat keretén belül működő szervezetekkel, egyesületekkel.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.28.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, elszámolható összköltsége 220 millió Forint.

További információ található a www.totkomlos.hu oldalon.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.