2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Ingyenes képzések az Orosházi járásban

Ingyenes képzések az Orosházi járásban

Decemberben az Orosházi Járás területén három képzés indult az „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt keretében. Tótkomlóson Kőműves, míg Orosházán Szociális gondozó és ápoló, valamint Ipari gépész tanfolyam vette kezdetét.

A közfoglalkoztatás csak átmeneti megoldás, közfoglalkoztatással tudják a hivatalok, önkormányzatok segíteni azon álláskeresőket, akik az elsődleges munkaerő-piacon nem tudnak elhelyezkedni. Cél, hogy átmeneti lehetőséget biztosítsanak elsősorban a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülő, illetve ellátatlan hátrányos helyzetű álláskeresők számára, elősegítsék a munka világába történő reintegrációjukat.

A képzések tervezése során kiemelt fontosságú volt olyan államilag elismert szakképesítést adó tanfolyamok indítása, melyek konkrét munkaerő-piaci igényekre épülnek. 2017-ben az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára 15 fő kőműves munkakörre érkezett állásbejelentés, míg az Ipari gépész tanfolyam a Linamar Hungary Zrt. képzési igénye volt.

Fontos feladat a közfoglalkoztatás keretében dolgozók közfoglalkoztatásból történő kivezetése, elsődleges munkaerő-piacon történő elhelyezkedésük elősegítése, így a közfoglalkoztatottaknak ezen OKJ-s képesítések megszerzésével lehetőségük nyílik a versenyszférában elhelyezkedni.

2018 első negyedévében a közfoglalkoztatottak számára Hegesztő, Asztalos és Vendéglátó eladó államilag elismert szakképesítést nyújtó ingyenes képzések indítását tervezik – írja a bekesijarasok.hu oldalon közzétett beszámolójában az Orosházi Járási Hivatal.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.