2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Ingyen ebéd a rászoruló gyermekeknek

Ingyen ebéd a rászoruló gyermekeknek

Érdemes már a héten beadni a kérelmeket annak érdekében, hogy a gyermek már a szünet elejétől részesülhessen a támogatásban. Idén mintegy 208 ezer nebuló étkezhet ingyen.

Mintegy 6,67 milliárd forintot különített el a magyar kormány arra célra, hogy a vakáció idején is ingyen étkezésben részesüljenek a hátrányos helyzetű gyermekek, ha azt szüleik igénylik – tájékoztat a EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság.

Mint írták, annak érdekében, hogy már a nyári szünet elejétől tudjon élni a gyermek ezzel a lehetőséggel, érdemes ezekben a napokban beadni a szülőknek a kérelmet a helyi jegyzőhöz. Országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, ha ezt a szülei igénylik.

2016-tól minden önkormányzatnak gondoskodnia kell arról, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek ingyenes étkeztetésben részesüljenek a nyári szünidőben is. Az államtitkárság beszámolja szerint jövőre minden eddiginél több juthat az ingyenes gyermekétkeztetésre, összesen 79 milliárd forint, amennyiben a héten elfogadja a parlament a 2018-as költségvetési tervezet.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.