2020. április 2. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Influenza: Kevesebben az orvosi rendelőkben

Influenza: Kevesebben az orvosi rendelőkben

Az előző héten nem nőtt számottevően az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: február 19-25. között 68 950 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a korábbi hét 69 150 betegével szemben. Ügyeljünk magunkra, fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget, teázzunk, öltözzünk rétegesen!

Jó hír lehet sokaknak, a fővárosban és hat megyében, köztük Békésben is csökkent az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma a 8. héten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb jelentése szerint az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás, a vírus továbbra is jellemzően a gyerekeket és a 15-34 éves fiatal felnőtteket betegíti meg.

Továbbá csökkent az influenza miatt kórházban kezelt betegek száma is, a múlt héten 306-an szorultak ápolásra, míg az azt megelőző héten 311-en.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok eredményei változatlanok, az eredmények továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták.

Ugyan a tendencia javult, azonban az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben, többe közt az Orosházi Kórház Intenzív Terápiás Osztályán, a Szülészet-Nőgyógyászat Osztályon és annak újszülött részlegén, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályán is.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.