2018. január 20. szombat
Likefestoon / Aktuális / Igazai szüreti hangulat lesz szombaton Battonyán

Igazai szüreti hangulat lesz szombaton Battonyán

Érdemes lesz szombat délután a határmenti várost választani, fergeteges hangulat vár mindenkit, sőt, ízletes borokat is kóstolhatnak majd a látogatók.

A hagyományt megőrizve szombaton ismét Szüreti Bál és Felvonulást rendez a dél-békési városban a Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület, akik már hetekkel ezelőtt megkezdték a felkészülést. Összefogva a környékbeli lovasokkal, táncosokkal, zenészekkel, és sok segítőkész önkéntessel Battonya életét újból szüreti forgataggal gazdagítják szeptember utolsó szombatján, immáron negyedik alkalommal.

A programok 14 órakor kezdődnek, a Művelődési Ház elől indul majd a menet hangos ének- és zeneszóval. A felvonulók nyolc helyszínen állnak meg: Dózsa és Liliom u., Köztársaság és Ady u., Somogyi és Táncsics u., József Attila és Klapka u., Hermann G. és Somogyi u., Klapka és Állomás u., Fő u. és Rózsa utcák kereszteződései, valamint a Polgármesteri Hivatal előtt. Ezek a helyszíneken tánccal örvendeztetik majd meg a nagyérdeműt, miközben ízletes pogácsával kínálnak mindenkit, na és persze a kihagyhatatlan borkóstoló sem marad el.

A forgatag a Művelődési Házban folytatódik, ahol 19 órakor a békési Belencéres néptáncegyüttes lép majd színpadra, majd 20 órától kezdetét veszi a bál, a talpalávalót a Kisperegi Roulette húzza majd.

Kép forrása: Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

A bálna nem motívum – Könyvbemutató Orosházán

Zilahi Annával, az orosházi származású költőnővel korábban, a költészet napja alkalmával beszélgettünk első kötetéről, ami …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.