2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Ifjúsági Garancia – Online is lehet

Ifjúsági Garancia – Online is lehet

Immáron online felületen keresztül is lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia Rendszerbe – adta hírül a Békés Megyei Kormányhivatal sajtóreferense.

Az Ifjúsági Garancia program weblapján a 25 év alatti fiatalok – amellett, hogy részletesen tájékozódhatnak a számukra elérhető oktatási, képzési és foglalkoztatási lehetőségekről/támogatásokról – jelentkezni is tudnak az Ifjúsági Garancia Rendszerbe. A fiatal által kitöltött jelentkezési lap automatikusan a megadott lakóhely szerint illetékes járási hivatalhoz továbbítódik, ahol az Ifjúsági Garanciával foglalkozó munkatárs 10 napon belül felveszi a kapcsolatot a jelentkezővel, hogy közösen megtalálják a számára legmegfelelőbb lehetőséget.

A honlapon emellett a munkáltatók is megtalálják a számukra érdekes információkat a fiatalok foglalkoztatásához elérhető támogatásokról, és szintén felvehetik online a kapcsolatot a járási hivatalokkal.

Fontos tudni, hogy a jelentkezés a fiatalok esetében nem egyenlő az álláskeresőként történő regisztrációval, a munkáltatók esetében pedig szintén nem váltja ki a munkaerőigény bejelentést. A weblap abban tud segítséget nyújtani, hogy a fiatalok és munkáltatók szélesebb körét tudja megtalálni, és a kormányhivatalhoz irányítani. A program honlapja ide kattintva érhető el – olvasható a Békés Megyei Kormányhivatal sajtóreferensének közleményében.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.