2019. február 17. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Ifjú zenebarátok Battonyán

Ifjú zenebarátok Battonyán

Folytatódik az Ifjú Zenebarát Hangverseny elnevezésű sorozat. A XVI-XVII. század zeneműveit felidéző alkalomra február 11-én, csütörtökön kerül sor a battonyai József Attila Művelődési Központban.

A többi között Monteverdi, Albinoni, Sances és Kapsberger muzsikái elevenednek fel a Trio Venite együttes előadásában. Az eredetileg duo formáció, csütörtöki koncertjükre egy ütőssel is kibővül, kihasználva a magával ragadó ritmusok lehetőségeit.

– A Filharmónia együttműködésével létrejött zenei programsorozat már több éve tart, célja, hogy megismertesse a nép-és klasszikus zenét a fiatalokkal. Legközelebb a klasszikusoké lesz a főszerep. A délelőtti 11 órás kezdés is az iskolásoknak kedvez, nekik csoportos bérletet biztosítunk, és szívesen jönnek meghallgatni a fellépőket – számolt be Dr. Palkó Lajosné, a Művelődési Ház vezetője.

A 2007-ben alakult Duo Venite, Jäger Éva szoprán énekesnőből és Tokodi Gábor lant-és barokk gitárművészből áll, hozzájuk csatlakozik ütőhangszereken Budai Krisztián. A külföldön is rendszeresen megforduló páros előadói stílusukban arra törekszik, hogy a korabeli hagyományokhoz hűen tolmácsolja a darabok szellemiségét.

Egyéni belépő 500 forint ellenében váltható az eseményre.

Juhász Ádám

Fotó: duovenite.hu  

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.