2020. január 29. szerda
Likefestoon / Aktuális / Holnap Hagyományok, ízek versenye Orosházán

Holnap Hagyományok, ízek versenye Orosházán

Értékes és látványos programokat kínálnak szombaton a városba látogatók számára a szervezők. Kolbászgyúrók és házi pálinkák versenye, disznótoros, és egész napos kulturális programok – többek közt ezeknek lehet részese az, aki február utolsó szombatján Orosházát választja.

Folytatják a tizenkét évvel ezelőtt útjára indult Orosházi Hagyományok, Ízek Versenyét, melyet idén február 24-én rendeznek meg a piactéren, az Előd utcán, és a Petőfi Művelődési Központban. Február utolsó szombatján a helyi termékeké lesz a főszerep, így a piactéren már reggel elkezdődik a kolbászgyúró verseny, ahol a vetélkedő végeztével a szakmai zsűri a legízletesebb orosházi paprikáskolbászt díjazza majd. Azonban, hogy miből is lesz a jó kolbásznak való, azt az Orosházi Kolbászklub Egyesület böllércsapat mutatja be a jelenlévőknek egy látvány disznóvágás keretében az Előd utcán.

A szervezők nemcsak a kolbászgyúrók és a disznótor kedvelőinek szórakozására gondoltak, ugyanis a piactéren felállított nagyszínpadon kulturális műsorokat rendeznek, több neves előadó is pódiumra lép majd.

Útlezárásokra kell számítani a rendezvény ideje alatta már ma estétől

22 órától az Előd utca református iskola előtti szakaszán (a Könd utca sarkától – a Petőfi Művelődési Központ sarkáig). Az orosházi közterület felügyelet tájékoztatása szerint ez a piactér területére történő pakolás, valamint az Előd utcán elhelyezendő felépítmények, árusító helyek kihelyezése miatt szükséges. Várhatóan egészen február 25., vasárnap 12 óráig lesz érvényben, a rendezvényt követő elpakolás, tereprendezés befejeztéig. Szintén február 23-án, pénteken körülbelül 22 órától várható – a közlekedési viszonyok figyelembe vételével – a Kossuth utca (Könd utca – Petőfi Művelődési Központ közötti szakaszának) lezárása. Ezen a területen lesz kijelölt parkolóhely az árusok járművei-, továbbá az érdeklődők részére, a fennmaradó helyek számának függvényében – tudta meg az OrosCafé.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.